Ξεπέρασαν του 100.000 θανάτους από κορωνοϊό στο Ιράν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ο απολογισμός των θανάτων από την COVID-19 στο Ιράν ξεπέρασε σήμερα τις 100.000, με 564 θανάτους να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, καθώς η πολύ μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού εξαπλώνεται στην πιο πληγείσα χώρα της Μέσης Ανατολής.

Η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη το ιρανικό υπουργείο Υγείας, ανέφερε πως ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον κορονοϊό έφθασε τα 4.587.683 περιλαμβανομένων 31.266 νέων μολύνσεων που καταγράφηκαν από χθες, Τετάρτη.

“Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από COVID-19 έχει φθάσει τις 100.255”, ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Από τη Δευτέρα, το Ιράν έχει επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς σε όλη τη χώρα προκειμένου να αναχαιτίσει ένα πέμπτο κύμα της αναπνευστικής ασθένειας, περιλαμβανομένων ταξιδιωτικών περιορισμών και του κλεισίματος των μη απαραίτητων επιχειρήσεων.

Η ραγδαία αύξηση των μολύνσεων και των θανάτων από COVID-19 τις προηγούμενες εβδομάδες ανάγκασε τους κυβερνώντες στο Ιράν να επιτρέψουν την εισαγωγή εμβολίων που παρασκευάστηκαν από εταιρίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας, την οποία η ανώτατη αρχή στο Ιράν, ο Ανώτατος Ηγέτης Αγιατολάχ Αλι Χαμενεΐ, είχε απαγορεύσει τον Ιανουάριο.

Χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης εντός και εκτός του Ιράν κατηγόρησαν το ιερατικό κατεστημένο της Ισλαμικής Δημοκρατίας για αργή εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος — μόνο περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι από τα 83 εκατ. του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Οι ιρανικές αρχές επέρριψαν στις κυρώσεις των ΗΠΑ την ευθύνη για τα προβλήματα στην προμήθεια ξένων εμβολίων και τις καθυστερήσεις στην παράδοση.

Τρόφιμα, φάρμακα και άλλες ανθρωπιστικές προμήθειες εξαιρούνται από τις κυρώσεις που επανέφεραν οι ΗΠΑ σε βάρος της Τεχεράνης το 2018, όταν ο τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στην οποία κατέληξε η Τεχεράνη το 2015 με τις παγκόσμιες δυνάμεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Supply website link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.